AAU logo

Konstruktioner og Offshore

Om sektionen

Om sektionen

Sektionens fagområde omfatter strukturel modellering og analyse af konstruktioner; med særligt fokus på offshore-konstruktioner såsom vindmøller og platformskonstruktioner.

Forskningen inden for dette område omhandler i særdeleshed strukturel integritetsovervågning samt analyse af tilstanden/udbredelsen af revner. Endvidere beskæftiger sektionen sig med forskning, der adresserer fluid-struktur-interaktion, hvor fokus er på simulering af interaktionen mellem bølger og offshore-konstruktioner.

Forskningsgrupper i sektionen

 • +

  Materials and Structural Testing

  Vi beskæftiger sig med statisk og dynamisk tests af materialer og konstruktionselementer. Elementerne som der undersøges er fremstillet i en bred vifte af materialer, hvor der især har været fokus på tests af konstruktionselementer af kompositmaterialer og udmattelsestest af specielle legeringer af stål i særdeleshed højtlegeret rustfrit stål. 

  Gruppens forskningsaktiviteter

 • +

  Risk and Safety

 • +

  Systemmodellering og –Identifikation

  Forskningsgruppen beskæftiger sig med modellering og identifikation af dynamiske systemer inden for struktur- og fluidapplikationer, hvoraf eksempler på forskningsemner inkluderer modellering af fluid-struktur-interaktion samt vibrationsbaseret diagnose af strukturel integritet.

  I et bredere perspektiv tilsigter gruppens forskningsindsatser at udvikle metoder, der kan effektivisere design, analyse og overvågning af både on- og offshorekonstruktioner.
   

  Gruppens forskningsaktiviteter

Sektionsleder